2014-01-10

Sitten ostamaan kynttilöitä

Kuukausia sitten piipahdin sisään läheiselle kirpputorille. Siellä oli kaksi kynttilänjalkaa, joita kiersin aikani kuin kissa kuumaa puuroa, mutta jätin ihanuudet kuitenkin ostamatta. Ne jäivät kaihertamaan mielen perukoille, mutta ajattelin, että joku on kuitenkin jo käynyt ostamassa ne pois. 

Tänään poikkesin saman kaupan ovesta sisään ja siellähän ne vielä olivat, varmaan minua odottamassa. Muiden ostointoa varmaan hillitsi valkoisen maitolasin pinnasta löytyneet tummumat ja tahrat, mutta steariiniahan se vain oli. Ei siis mitään, mitä astianpesuaine, karhunkieli ja vanha kunnon raivorapsutus eivät puhdistaisi.

Myyntitarrassa luki, että nämä olisivat Riihimäen lasin tuotteita ja nähtävästi netissä näitä myydään parissakin paikassa kyseisen puljun merkillä, mutta guuglailu kertoi, että kyseessä on oikeastaan yhdysvaltalaisen lasituottajan Anchor Hockingin vaaseista. Vaasien mielikuvituksellista "Stars and Bars" tai "Thousand Lines" kuviointia tehtiin 40-60-luvuilla. Mistään keräilyharvinaisuudesta ei ole kyse, sillä ebayssä tämmöisen hinta vaihtelee parista dollarista hieman yli kymppiin riippuen siitä minkä kokoisen vaasin haluaa omakseen. Kirppishinta oli 3,50/kpl eli mielestäni ihan nappiin hinnoiteltu. Mutta voi, niin nättejä ovat! Kuin sika pienenäääääääääääääääääh!

Hauskinta jutussa on se, että nämä ovat oikeastaan yhden kukan kukkavaaseja eivätkä mitään kynttilänjalkoja. Mutta ei se mitään, kynttilät niihin silti tulee.

*

I bought these Anchor Hocking vases from the local flea market. Pretty, eh?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...