2015-02-12

Hyvä olo
Muutama kuukausi takaperin päätin ensimmäistä kertaa elämässäni käydä kasvohoidossa ihan oikeassa kauneushoitolassa. Paikaksi valikoitui tamperelainen kauneushoitola Aurinkolintu. Meikä on aina hoitanut kasvojen ihoa lähinnä mutu-tuntumalla yhdistellen kavereiden vinkkejä omiin kosmetiikka-kokemuksiin. Olen aina luullut, että minulla on klassinen sekaiho; rasvoittuva mutta pintakuiva, jota on mahdoton saada meikilläkään mattapintaiseksi. Puuterit ja meikkivoiteet tuntuvat karkaavan iholta päivän kuluessa ja meikkiä joutuu käyttämään reilusti peittämään ihon punoituksen. 

Kasvohoidossa minulle selvisi, että en ole koskaan oikein ymmärtänyt mitä ihoni on minulle yrittänyt sanoa. Sekaihon tuotteet ovat olleet liian voimakkaasti kuivattavia, jonka seurauksena iho on pyrkinyt tasoittamaan epätasapainoa erittämällä rasvaa. Noidankehä on valmis! Sain kuulla, että kyseessä ei siis ole sekaiho vaan herkkä iho, joka kaipaa kiihkeästi kunnon kosteutusta. Siirryin kauneushoitolassa käynnin jälkeen kertaheitolla sekaihon tuotteista käyttämään suomalaisen luonnonkosmetiikkasarja EkoPharman mustaherukkaista herkän ihon puhdistusemulsiota, kasvovettä ja hoitovoidetta. 

Toissapäivänä sainkin toista kerran hoidossa käydessäni kehuja hyvin hoidetusta ihosta, joka kesti hyvin ihonpuhdistuksen. Ensimmäisellä käynnillä iho oli niin hälytystilassa, ettei se olisi puhdistusta kestänyt. Hiphei, edistystä!
Luonnonkosmetikan käytön aloittamisessa oli mielestäni kaikista vaikeinta se, että eri tuotteita ja tuotemerkkejä on markkinoilla niin monenlaisia. Mikä puteli olisi itselle se paras? Kauneushoitolassa käynti oli siinä mielessä paras startti luonnonkosmetiikan käytölle, sillä sain alusta pitäen ammattilaisen neuvoja minulle sopivista tuotteista. Koska olen aika huono kosmetiikka-asioissa muutenkin enkä esim. ole koskaan käyttänyt kasvovettä, oli mahtavaa saada kasvohoidon ja hoitotuotteiden lisäksi yksityiskohtaiset ihonhoito-ohjeet. Tyyliin; kaksi painallusta tästä ja kolme tuosta ja sitten tätä ainetta...

Vähitellen luonnonkosmetiikkaa on alkanut hiipiä kaappeihin ja vanhoja kosmetiikkapurkkeja on lentänyt sitä mukaa roskiin. Tässä muutama tuote, joihin olen ollut tyytyväinen. Olen lähestynyt päänahan allergiaoireita Weledan hoitavalla hirssi-shampoolla. Paksu meikkipohja on siirtynyt Lily Lolon mineraalimeikkipohjan tieltä ja kokeilussa on myös saman merkin luomivärisetti. Huulirasvana palvelee Hurraw!. Kasvojen herkän ihon kasvonaamiona sekä kuorinnassa käytössä on ranskalainen Nafha.

Ja voi veljet, tulokset ovat olleet mainittavia, jopa tällainen puunsilmä on huomannut eron aikaisempaan. Nenänvarsi ei enää hilseile edes kovassa pakkassäässä, vaan kestää meikkausta hyvin. Nenän ja poskien punoitus on laskenut, kun iho on saanut kosteutusta. Samalla koko kasvojen sävy on tasoittunut ja iho kirkastunut huomattavasti. Enää en tarvitse paksua meikkipohjaa vaan ohut kerros mineraalimeikkipohjaa ajaa saman asian. Mikä parasta myös nenän kiiltely on rauhoittunut. Välillä pysähdyn itsekin ihmettelemään pelistä näkyvää kaunista naamaa, olenko se minä? *egoboost*
Olen kokenut, että luonnonkosmetiikan käyttäminen on tuplasti palkitsevaa; hyvää oloa tuottaa se, että tuote on luonnollinen, keho voi hyväksikäyttää tuotteen sisältämät ainesosat ja sitä kautta rakentaa tervettä ihoa. Lisäksi tieto siitä, että käyttämällä luonnonkosmetiikkaa edistää ihan oikeasti omaa terveyttä, virkistää mieltä huimasti. Luonnonkosmetiikka on ainakin omalla kohdallani hoitanut niin mieltä kuin kehoa. Siksi tuntuukin vaikealta ajatella paluuta normaaleihin kaupan kosmetiikkatuotteisiin, sillä niiden käyttäminen ei tuntuisi enää oikealta. Argh, muoveja.

Luonnonkosmetiikkaa voi tilata kätevästi netistä jos omalta kylältä ei luonnonkosmetiikkan jälleenmyyjää löydy. Esimerkiksi Weleda ja Nafhan tuotteita löytyy niin Ruohonjuuresta kuin Hyvinvoinnin tavaratalon valikoimista. Lily Lolon tuotteet olen tilannut suoraan merkin nettikaupasta Briteistä. Suomalaisen EkoPharman kohdalla netistä tilaaminen on hieman kinkkisempää, sillä merkki ei myy suoraan kuluttajille vaan aina kosmetologien tai alan ammattilaisten kautta. Kuitenkin esim. Kauneussalonki Annan kautta voi tilata EkoPharman tuotteita kotiin kannettuna.

Tämä oli yksi onnistumistarina lisää luonnonkosmetiikan saralta.:)


*


I approve organic skin care.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...