2015-03-11

Miniloma BudapestissaViime viikonloppuna pakkasimme matkalaukun, rinkan ja pari kaveria ja suuntasimme Budapestiin. Huh hei, oli jo aikakin päästä matkustamaan. Edellinen reissu ulkomaille oli 2013 matka Orlandoon, joka sekin meni ICFA konferensissa edustushommiksi. Ei siis mikään kaikista rentouttavin ja rauhallisin "loma". 

Budapest oli mahtavan kaunis paikka ja matkakohteena uusi tuttavuus koko reissuporukalle. Aurinkoinen ja keväisen lämmin, historiaa ja arkkitehtuuria tuli joka tuutista. Yleisilme oli juuri sopivalla tavalla rähjäinen ja shabby. Kävelimme kilometritolkulla ja ajoimme metrolla. Pelkäsimme hieman taksi-kuskin kyydissä. Kiipesimme ensin Buda linnalle ja sitten viereisen Gellert vuoren Citadella linnoitukselle. Petyimme terrakotta-armeijaa esittelevään näyttelyyn (kaksi sotilasta ei ole armeija). Maistelimme hartaudella paikallisia oluita ja tokaji-viiniä, söimme gulassia ja kreppejä, joiden suklaakastikkeessa oli siinäkin tujusti alkoholia. Tutustuimme rymyalueena tunnetun juutalaiskaupunginosan baareihin, joista on pakko suositella uskomattoman boheemia Szimpla Kertiä kaikille kokeilunhaluisille.Buda Castle

Széchenyin ketjusilta

Pyhä viestintuoja Turul

Le Trabant

 


MatiaksenkirkkoNäkymä Tonavalle, vastarannalla parlamenttitaloKauppahalli
 
Pyhän Tapanin kirkko

ParlamenttitaloVaikka viikonloppu tuntuu lyhyeltä ajalta, niin siinäkin ajassa kyllä ehtii rentoutua kummasti. Yksi tekijä on rento asenne; lomalla ei tarvitse suorittaa, ei varsinkaan viikonlopun mittaisella pyrähdyksellä. 

Toinen tekijä on laadukas seura; tiimityöllä lomasta saadaan kaikki irti. Joka väliin on hyvä viljellä humoristisia tokaisuja, jotka saavat eeppiset mittasuhteet ennen loman loppua, kuten esimerkiksi "pidä suu vaan kiinni", "seitinohuet kännit" tai "antti eduskuntaan". Voitte myös jakaa erilaisia rooleja seurueen jäsenille. Itse olin matkanjohtaja jumalan armosta, toinen toveri oli aina yhtä negatiivinen chic turisti ja opas, joka kertoi erinäisiä faktoja nähtävyyksistä. Loput seurueesta oli viihdyttävä rymyosasto, joka huolehti hyvästä ilmapiiristä, mutta jota piti pitää hieman silmällä. 

Olo on matkan jälkeen tyytyväinen, ehkä hieman pöllämystynyt. Niin paljon ehti muutamassa päivässä nähdä ja kokea. Nyt pitäisi päästä takaisin opiskelumoodiin. Onneksi taxfree-tokajit ja -suklaat lohduttavat hieman.


*


Thanks for the weekend, Budapest.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...