2014-01-09

Oksa vihreääUlkona on niin kovin kovin harmaata, oletteko huomanneet? Missä lumi ja hankien pinnalla leikkivä kimallus? Kai on se on todettava, että luonto on sekaisin, kun nurmikko niin pirteästi vihertää. 

Ilmeisesti melko moni on ottanut leudon talven vastaan tervetulleena vaihteluna ainaisille paukkupakkasille ja lumikinoksille, mutta en jaksa innostua, en pysty. Olen surullinen. Haluan talven, oikean talven. Lunta ja jäätä. Tuiskua. Haluan kontiolle kunnon talvipesän ja pikku kuutille turvallisen rantakinoksen, johon syntyä. 

Kyllä, tule jo auton ikkunoita peittävä jääkerros, tule liukkaus ja miljoona kerrosta villapaitoja ja thermo leggingsejä. Teihin olen tottunut, teitä me suomalaiset osaamme käsitellä, emmekä tätä keski-eurooppalaista tihkua ja tylsyyttä ja ahdistavaa ilmaston lämpenemistä.

Näin tammikuussa en vielä tarvitse vihreitä ruohonkorsia, vasta sitten keväämmällä. Nyt voin nauttia vehreydestä vaikkapa pitämällä huonekasveja hengissä hinnalla millä hyvänsä, ihailemalla vihreää viinipulloa ja pitämällä vihreitä korvakoruja. Kaikki ajallaan..

*

I hate this grey, I need snow. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...