2014-03-02

Näsijärven jäälläLähdimme sunnuntain ratoksi hakemaan polkupyörää, mutta päädyimmekin keekoilemaan Näsijärven jäälle. Tuuli oli pyyhkinyt jäältä kaiken lumen ja sää oli leuto. Arvioimme jään paksuudeksi noin 30 cm, hieman pintaa raaputtamalla näki jääkannen kerrokset ja ilmakuplat helposti. 

Ihmisiä oli liikkeellä melko runsaasti. Kaikki harrastivat joukolla tervehenkisiä urheilulajeja, kuten luistelua niin matka- kuin normi-luikkareilla ja oli siellä erilaisia purjeviritelmiäkin oli käytössä. Me keskityimme käveleksimään ympäriinsä reippaan näköisesti ja dokumentoimaan oleilua kännykkäkameroiden avulla.


Kävimme lisäksi ihmettelemässä Rauhanniemen Kansankylpylän avantoa, jonne pulahti useampikin kylpijä ilmekään värähtämättä. Vain eräs nuoremman polven uimaripoika juoksi edes takaisin kastelemaan varpaitaan ja äkkiä takaisin sisään pelosta ja jännityksestä kiljuen. 

Kaiken kaikkiaan avantouinti näytti aika hienolta ja rauhalliselta puuhalta. Mietimmekin jo, josko sitä pitäisi kokeilla ensi kertaa elämässään, nyt kun olisi laadukas kylpyläkin lähellä. Ikänä en ole avantoon pulahtanut, vaikka japanilainen vaihtokaverikin kävi useampaan otteeseen Suomessa asuessaan. Ah, miten voin kutsua itseäni suomalaiseksi.. En tiedä miten rauhallista se sitten olisi muille avantouimareille, jos kävisin joskus itse kokeilemassa. Varmaan reagoisin samalla tavalla melko rauhattomasti kuin tämä edellä kuvailtu nuori mies. Ties vaikka porttikiellon vielä antaisivat uimarauhan rikkomisesta.

Suomi on aika erikoinen paikka, kun voi nähdä luistelijoita ja uimareita samalla silmäyksellä muutaman metrin päässä toisistaan. Jollain tasolla aivot sanovat, että jotain outoa tässä on, mutta toisaalta se on vaan niin hienoa. Kuin saalistaja ja saaliseläin sulassa sovussa samassa ekologisessa lokerossa.

*

Day at lake Näsijärvi.

2 kommenttia:

  1. Aw kun tuli teitä hirveä ikävä kun nuo giffit on niin parhautta! :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha my evil master plan is working. Come meet me..

      Poista

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...