2014-03-07

Nainen ja naisen laukku


Huomenna 8.3. on naistenpäivä. Meitä naisia on moneen lähtöön, mutta voitaisiin kai luonnehtia, että huomattavan suurelle määrälle naisia käsilaukku on tärkeä kapistus. Oikean kokoiseen laukkuun voi nimittäin kätevästi survoa koko elämän. Eli lompakon, kalenterin, kännykän ja avaimet. Huulirasvan, peilin, purkkaa. Nessuja. Laastareita. Kipulääkkeitä ja muita pillereitä. Kynän ja muistiinpanovihko. Läjän kuitteja ja muuta roskaa. Kesäisin aurinkolasit ja mahdollisesti huivin tai villatakin viileämpiä iltoja varten. Omien tavaroiden lisäksi laukkuun usein eksyy myös miehen kamoja, jotka eivät mahdu miehen taskuihin ja joita mies ei jaksa kuljettaa käsissä.

Laukun pitää siis olla paitsi tyylikäs, kestävä ja järkevän hintainen myös tilava, oikea tilaihme. Naisen laukut voidaankin jakaa karkeasti ottaen kolmeen luokkaan koon perusteella; 1) juhlavat bailulaukut, joihin ei mahdu kuin puhelin ja luottokortti, 2) keskikokoiset arkipäiväiset laukut, joihin mahtuu kaikki tarpeellinen sekä 3) jättikapsäkit, joihin voi pakata lisäksi ruokaa, jumppakamat ja -kengät sekä koulukirjoja ihan perhanasti.


Käväisin tänään lähikirpputorilla ja siltä löytyi kaunis ruskea laukku. Tyylikäs. Toivottavasti kestävä. Järkevän hintainen. Siis oikea löytö. Mikä on mukavaa, sillä olen jo pitkään mietiskellyt ruskean käsiveskan ostamista, varsinkin kun nykyinen käytössä oleva musta käsilaukku kaipaisi hieman suutarin käsittelyä. Tässä kaunokaisessa miellytti siisti ulkoasu, ehjä vuori ja kauniit yksityiskohdat, kuten kultaiset soljet ja ohut olkaremmi.
Mukaan tarttui myös toinen osa Hiroshiman poika -mangaa sekä Erlend Loen Supernaiivi, jota Hanna suositteli muutama vuosi takaperin, mutten saanut kirjaa silloin luettua loppuun. Nyt voin laittaa sen kirjahyllyyn odottamaan, kunnes olen saanut kahlattua läpi Henmingwayn Jäähyväiset aseille, joka ainakin tähän mennessä on ollut ihan ok. Keskiviikkona tuli vierailulle ihana vieras, joka lähti tänään. Nyt jatkuu taas lomaviikko. Ihanaa.

*

Fleamarket love: new satchel and two books.

1 kommentti:

  1. Vot kuin tyylikäs! Toivottavasti itellä kävis yhtä hyvä tuuri ja löytäisin uuden veskan kirppikseltä. :)

    VastaaPoista

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...