2013-12-22

Yökävelyllä

Yöaikaan kaupungilla käveleminen voi olla mitä mystisintä ja kauneinta. Jos etsit tämänkaltaisia rauhoittavia kokemuksia, niin kannattaa vältellä keskustan aluetta, välkkyviä valoja ja kävelykatujen vilinää ja suunnata mieluiten hieman sivummalle. Muutama ajatus kävelemisestä: käveleminen on kivaa. Uusien kävelyreittien etsiskely perehdyttää muuttajan oivasti ennestään tuntemattomaan kotikaupunkiin. Kävelyllä on kuulemma myös jotain terveyshyötyjä. Lisäksi käppäily on nyky-köyhälistön suosituimpia harrasteita, ainakin meidän perheessä, sillä se ei maksa mitään!

Kauneinta Tampereella on tietenkin esihysteerinen tehdasmiljöö, jonka punatiilisiä rakennuksia ja epäilyttävää harmaata savua tupruttavia piippuja on nähty tässäkin blogissa aivan riittämiin. Mutta ei vielä yöasussa!

Vapriikin alue

Finlaysonin palatsi
Öinen kaupunki


Kävelylenkille kannattaa varustautua asianmukaisin varustein. Rohkeasti siis pipa päähän ja lapaset kouraan, ettei pakkanen ja viima pääse yllättämään tuulensuojattomilla suorilla tai koskenylityspaikoilla. Suosittelen kävelyretkien ylimalkaista suunnittelua, mutta intuitiiviset reittimuutokset ovat tervetulleita ja niihin kannattaa varautua niin henkisesti kuin ajallisesti. 

Vinkki: mukavan lisämausteen kävelyretkelle tuo muutama toveri. 


*

We went walking one night.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...