2013-12-21

Joulumyyjäisistä kotiin raahattua

Museokeskus Vapriikilla oli tässä taannoin joulumyyjäiset. Tavaraa oli vaikka minkämoista; ihanaa natinkia natinkia, joulukukkia, vetimiä, kynttelikköjä, ikkunatähtiä, nukkekodin kalusteita ja paketointitarvikkeita. Myyntipöytien kiertelyn jälkeen kipusimme yläkertaan ja tutustuimme museon näyttelyihin - minua kiinnostivat Luonnontieteellisen museon surusilmäiset täytetyt eläimet, isäntä innostui Suomen Jääkiekkomuseon näytteille asettamista pelipaidoista ja pokaaleista. (Luonnontieteellisessä sai muuten nuuskutella männyn ja kielon tuoksuja, mutta jääkiekkonäyttelystä puuttui pukuhuoneen autenttinen tuoksu. Tämä ihan vinkkinä seuraavaa näyttelyä ideoiville tahoille, saattaisi nimittäin lisätä melko mielenkiintoisen ja pikantin piirteen museokierrokseen.)

Museon joululounas näytti houkuttelevalta, mutta sillä kertaa jäivät paistit ja tiramisut maistamatta. Myyjäisistä soin itselleni yhden suloisen pienen vaaleanpunaisen hyasintin, joka oli tämän joulun ainoa joulukukka, sekä turkoosin linnunmuotoisen seinäkoukun, johon ei uskalla oikein mitään ripustaa, ettei se vaan menisi rikki tai pilalle (takorautaa, ei muuten mene rikki ei).
Lintu löysi paikkansa eteisestä sinisen seinähyllyn yläpuolelta. Sitten kun valoa riittää hämärään eteiseen saakka, otan siitä teille kuvan, koska tiedän, että palatte halusta nähdä tämän lintusen seinällä. Amirite, amirite?

p.s. Hyasintti kuoli jo.

*

Things I bought from a christmas market of Museum Centre Vapriikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...