2013-04-14

Sympaattinen pieni retki Olavinlinnaan

Jo pitkään suunnitelmissa ollut ekskursio historian keskelle toteutui vihdoin viimein. Tarkoituksena oli sivistää yhtä biologia ja yhtä japanilaista, jotka eivät olleet vielä ehtineet tutustua tähän Itä-Suomen helmeen, nimittäin Olavinlinnaan.

Toimin saföörin eli autonkuljettajan sekä matkanjohtajan ominaisuudessa ja yritin myös toimia oppaana runsaan yhden vierailukerran tuomin tiedoin ja etuoikeuksin. Lisäksi olin katsonut Teemalta hienon Ruotsin kuninkaista kertovan dokumentin, jossa kerrottiin kyseisen pytingin historiasta. Totuuden nimissä on kuitenkin todettava, että suurimman osan informaatiosta meille välitti lopulta linnan oma opas, joka johdatti suurehkon ryhmän turisteja läpi kolkon ja kostean linnan ylös alas portaita kunnialla ja ilman murtuneita nilkkoja.

Kokonaisuudessa oikein hauska ja onnistunut reissu vaikka olikin ankean harmaa sää ja vodaa tuli. Peruspositiivisina totesimme, että onneksi sentään satoi rehellisesti vettä eikä esimerkiksi jäätävää tihkua, joka on elementeistä autolla ajon kannalta ehkä väärin ikinä.

Teh pytinkiSaimaaa Hejssan slottet!

Ihanainen Kahvila Saima

Suolainen lohivohveli nam!

Mustikkakaakku^^

Ja parasta reissussa oli seuran lisäksi tietenkin RUOKA! Automatkalle olimme nimittäin varustautuneet viinirypälein ja muutaman japanilaisen onigirin eli riisipallon kera. Historia-annoksen jälkeen sitten suuntasimme edellä nähtyyn Kahvila Saimaan ja olipa aikamoiset mätöt.^^

Nyt voisi sitten se kevät oikeasti jo tulla. On jo kärvistelty tässä harmaudessa ja viimassa ja vaikka sun missä ja niin pois päin.

*

I took one biologist and one Japanese to see great Saint Olof's Castle last Saturday. It was a grey and rainy day but because the company was the greatest it was such a successful trip! After seeing the castle we went to eat some wafers and cake to Cafe Saima. What a great day.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...