2014-07-21

Kukkaisa ilmestys


Onko se postikortti? Puutarha? Trooppinen viidakko?


Ei, se on jakku! Eikä mikä tahansa jakku, vaan kukka-jakku, KappAhlin alennusmyynnistä omin käsin poimittu.Olen vähitellen lämmennyt tälle trendikkäälle kukkakuositukselle, joka on kuuminta tällä hetkellä mekoissa ja pöksyissä. Tässä jakussa viehätti vaalea tausta ja tarkat yksityiskohdat. Lisäksi siinä on miehekäs musta kaulus ja pinkkiä. Must buy. 

Materiaali on sileää ja vilpoisaa kierrätettyä polyesteria (r-Pet), joten vaate on ekologinenkin. Mahtavaa! Tiesittekö muuten, että kierrätetty polyesteri on yleisin kierrätetty tekokuitu? Sitä voidaan tehdä vanhoista polyesteri-vaatteista tai vaikka muovipulloista. TuplaMahtavaa! Kemiallisessa kierrätyksessä kuitu saa uuden elämän kerta toisensa jälkeen. LoputtomanMahtavaa!


Vaatteiden ekologisuutta voi ajatella monesta eri näkökulmasta. Yksi mahdollisuus on ostaa vaatteita, joiden materiaalit ovat vihreitä, kuten luomupuuvilla tai pellava. Käyttökelpoinen lista ekologisista materiaaleista ja niiden hyvistä ja huonoista puolista löytyy Vihreät vaatteet -blogin puolelta. Toinen kikka on ostaa harvemmin ja vain vaatteita, joiden käyttöikä on pitkä. Kannattaa siis panostaa hyviin perusvaatteisiin ja klassikoihin, jotka eivät mene muodista heti seuraavana sesonkina.

Tuntuuko teistäkin, että käytössä kuluvien vaatteiden määrä on vakio? Kun ostat uuden paidan, joku toinen kaapissa seisova jää pois käytöstä. Olenkin päättänyt aktiivisesti pyrkiä poistamaan kaapista käyttämättömät rytkyt ja raahata ne kirpputorille. Mitä nopeammin käytöstä poistuneet vaatteen huomaa, sitä lähempänä kuluvia muotitrendejä se vielä on ja sitä suuremmalla todennäköisyydellä sille löytyy uusi onnellinen omistaja.

Jos köyhästä opiskelijaelämästä on löydettävä joku hyvä puoli, se liittyy vaatteiden ostamiseen. Vaatekaapin sisällön pienempi vaihtuvuus korostaa tärkeimpiä ja eniten käytössä kuluvia vaatekappaleita. Peruspuvustoa onkin mahdollista piristää yllättävän pienillä hankinnoilla. Samalla iloa kertyy vaatetusta parantavista pikkunikseistä, kun esimerkiksi kenkien pohjallisia uusimalla on mahdollista pidentää kenkien käyttöikää.

Kukkajakku KappAhl

Tavaran ostamisesta tulee monelle hyvä olo ja joskus lievitän paskaa oloa ostamalla. Jälkikäteen saatan tuntea itseni hieman syylliseksi. 

Mutta olen huomannut, että myös kierrättämisestä tulee hyvä olo. Yleensä sen jälkeen olo on vaan ihan mainio.:)

*

My new floral jacket made of rPet Recycled Polyester.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...