2014-02-22

Kurkistus astiakaappiin


Uudessa asunnossa on ihanan iso keittiö ja keittiössä lasikaappi. On niin riemuisaa täyttää tätä kaappia lautasilla, mukeilla ja laseilla. Entisessä kaksiossa kun ei ollut kaappitilaa nimeksikään, jonka vuoksi nämä ylähyllyn lasit asustivat vanhemien luona laatikoissa.

Pariskuntaelämä on siitä jännää, että kun kaksi ihmistä muuttaa yhteen, asioita on äkkiä tuplamäärä. Siinä sitten yritetään sovittaa kuppeja ja kippoja yhteen ja hahmottaa jonkinlaista toimivaa kokonaisuutta. Osa kaapin sisällöstä alunperin miehen, osa minun, osa yhdessä hankittua ja osa lahjaksi saatua. 
Viehättävät valkoviinilasit jostain vuosien takaa. Ehkä hieman pienemmät mihin nykyihminen on tottunut, mutta pitää vaan kallistaa viinipulloa useammin.


Jorma Vennolan Iittalalle suunnittelemat Paula-glögilasit.


Lahjaksi saadut snapsilasit.


Viinilasien ja snapsilasien välissä ilmeisesti jonkinmoiset sherry/liköörilasit. Onko kellään vinkkejä hyvien sherryn tai liköörien suhteen?


Japanissa lahjaksi saadut Totoro-mukit, merkki Ghilbi. Siniset lasit Iittalaa.


Kahvikupit Iittalaa ja House of Rymiä.

Melko perinteisiä merkkejä siis, joukossa muutama vanhempi ja muutama uudempi tapaus. Toiveissa olisi ostaa lisää leipälautasia, jotain mukavaa väriä tai printtiä. Punaviinilasitkin puuttuu, mutta punaviiniä ei kamalasti kyllä tässä taloudessa juoda, kun tuloksena on aina mitä karmein päänsärky.

Pitäisikin kouluttaa itseään noiden alkoholijuomien suhteen niin, että joka lasille olisi kaapissa jokin pullo, josta tarjota hömpsy aterian yhteydessä. Viehätyn suuresti sellaisista nostalgisista illallisista, jossa pöytä on katettu koreaksi, on alkukeitto, pääruoka ja jälkiruoka sekä miljoona haarukkaa, veistä ja lasia, josta ryypätään mitä ihmeellisimpiä juomia aterioinnin lomassa. Sitten puhutaan khyltthyyristä ja lauletaan ehkä jonkin laulu.

Sitten pitääkin ostaa isompi ruokapöytä...

*

Glass n' stuff.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...