2013-07-25

Parhausjuttuja : museosisustusinspiraatioasia


Tiesittekö muuten, että maailman parhaimpiin paikkoihin voidaan lukea kaikenkarvaiset mummolat ja museot! Kumpaisetkin ovat täynnä ihan järjettömän mielenkiintoisia ja hienoja esineitä, kaikilla oma historiansa ja tarinansa. Tunnelmallisia paikkoja, voi naatiskella historian lehtien havinasta ja kuvitella mimmosta oli sillon entivanhaan.

Suuntasimma eräiden kamujen kanssa mökkeilyreissun päiväaktiviteettina Pielisen museoon (taas kerran) ihan vaan sen takia, että se on niin mahtava paikka. Lisäakendana oli myös sivistää miespuolisia mökkeilijöitä (lue: päästä pätemään). 

Totesimme toveri Hannan kanssa, että paitsi museot ovat opettavaisia ja mielenkiintoisia paikkoja, niin ne ovat myös ajankohtaisia sisustuksellisessa mielessä. Ainakin itse olisimme riemusta kiljuen kantaneet museosta kotiin jos jonkinmoista kattilaa, penkkiä ja lyhtyä, joka silmää miellytti. En kyllä tiedä onko museotyyli kenenkään muun (esim. avopuolisoiden) mielestä rustiikilla ja räjähtäneellä tavalla moterni ja hellyttävä, mutta eikös se vanha ole taas uutta ja mummous in? 

Tai jotain. Virkkaus ja silleen!


Pelargonit ja punamultamaali. Kyllä.

Varjelkaa hevosenne kyllä.


Kyllä.

Kyllä.

Kyllä, kyllä, kyllä.Kyllä.

 

Kaikki omat matkailut ja matkasuunnitelmat tuntuvat suuntautuvan historiallisiin kaapunkeihin ja paikkoihin. Vielä näkemättä ja kokematta oleviin parhauslomakohteisiin lukeutuvat ainakin Alcatrazin vankilasaari, Jenkkilän aavikoituneet autiokaupungit, Angkor Wat, miljoona eurooppalaista linnaa, Pariisin katakombit ja tietenkin Rooma.

Matkustelun kaipuuta hillitsee hieman lumelääkkeenä toimivat kirjat. Pakersin läpi alkukesästä Goldsworthyn Antonius ja Kleopatra historiikin ja nyt on menossa samaisen kirjoittajan tiiliskiviteksti Caesarista. Melkoisen yksityiskohtaista luettavaa, mutta kun oivaltaa harppoa monimutkaiset politiikka- ja sukukiemurat hieman puolivaloilla niin itse Caesaria koskeva faktatieto on mainiota.

Historia jee!

*

I really like museums and we went to visit one with a few friends. It was so interesting and also inspirational when it comes to interior design! I was ready to take home most of the things I saw. Isn't the grandma style in? Anyways, history is great!

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Ja onpas kiiltäviä pannuja ja kattiloilta, täytyy sanoa. Tuonne pitäisi jokin päivä päästä, harmittaa, ettei tullut siellä päin asustellessa käytyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä oli kamalasti tukkijätkien kämpän keittiössä kippoa ja kuppia jonka olisin voinut kotiin viedä.:) Siun pitäis tulla Joensuuhun niin me voidaan Hannan kanssa raahata sut tuonne joku kerta!:D Ehkä ensi kesänä?

      Poista

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...