2014-05-18

Museoiden yö

Eilen viehättävässä +20C asteen lämmössä Tampereella vietettiin Museoiden yötä, joka on osa keskieurooppalaisia La Nuit des Musées / Lange Nacht der Museen -museotapahtumia. Illan ja yön aikana yhdeksän euron rannekkeella pääsi tutustumaan kaikkiin tapahtuman kohteisiin ja oheistapahtumiin. Lenin-museossa järjestettiin neukkudisco ja virvokkeita pystyi ostamaan neuvostohengen mukaisesti sukkahousuilla, Postimuseossa kilpailtiin postinkantajan esteradalla ja Mediamuseo Rupriikissa Brains on Art interaktiivinen installaatio muodosti kuvakollaasin kävijän aivosähkökäyrän perusteella. Huh huh, siis todella friikkii matskuu!

Tekemistä olisi riittänyt useammaksi päiväksi ja omakohtaisen karsinaprosessin läpi voittajiksi mankeloituivat Amuri, Tallinpiha ja Vapriikki. Olinkin heti kuudelta jonottamassa Amurin työläismuseokorttelin lippuluukulla. Museoalue oli yllättävän suuri ja katseltavaa oli todella kattavasti aina yleisestä saunasta leipomoon ja kauppapuotiin asti. Parasta olivat kuitenkin vanhat asuintilat, jotka kattoivat työläisten elämäntyylit aina 1880-luvulta 1960-luvulle saakka. Seinäpaperit olivat kuprulla, hieman kosteutta valuneena, lattialankut narisivat. Hirsien hajua, perinnekasveja, kahvikuppeja.
 

Olin taivaassa.

Taivaasta laskeuduin Tallinpihan puoteihin ja Vapriikin Afroditen valtakunta - Kauneus, rakkaus ja erotiikka antiikin maailmassa -näyttelyn pariin. Parhaiten mieleen jälkimmäisestä jäivät pienen pienet hajuvesipullot ja mesopotamialainen avioliittosuura, johon oli kirjattu myötäjäiset, avioehto ja perijäksi morsiamen poika aikaisemmasta avioliitosta. Mielenkiintoista!

Tallustaminen jälkeen olin kyllä ihan poikki, kotiuduin jo kello 9 ja painuin samoin tein peiton alle. Päivälle arvosanaksi 10- ja minus tuli siitä, että jouduin kiertämään mielenkiintoisia kohteita tällä kertaa aivan yksin, kun miestä viihdytti Ratinassa Speedway eikä kukaan kavereista ollut saapuvilla. Kyllä parhaat kokemukset ovat aina jaettuja, vaikka miten hienoissa paikoissa kävisi.


Kaikesta huolimatta, mahtava alku kesälle.

*

Amuri museum at The Night of the Museums.

2 kommenttia:

  1. Eka ja kolmas kuva on ssuperhienoja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JOO oli helppo ottaa hienoja kuvia kun oli niin hienoa ja mystistä!:D

      Poista

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...