2013-02-14

DIY tyynynpäällinen ilman ompelukonetta


Tää menee taas siihen osioon, että voi että miten hienosti osasin ihan ite.

Juttuhan lähti siitä, että koska on vapaapäivä, niin on kivasti aikaa ja energiaa taas toteuttaa itseään. Olen aloittanut monta rojektia ja ystävänpäivän kunniaksi päätin aloittaa vielä yhden! Tämä olikin melko nopea toteuttaa ja erittäin helppo, niin että tämmönen poropeukalokin onnistui saattamaan ompelutyön loppuun saman päivän aikana.:)


Vaihe #1:


Osta kirpputorilta kaunis ja ihana kangas, jonka leikkaus tai käyttötarkoitus ei puhuttele sinua syvemmin. 


Näitä tuntuisi löytyvän joka kirppiskerralla jonkin verran - ryntäät silmät kiiluen kiinni jonkun rievun kulmaan, koska värit ja kuvio ja ja ja huomaat, että kaunis kangas on pilattu huolimattomalla, vanhanaikaisella tai pelkästään oudolla leikkauksella.


Kirpputoritavaraa voi huoletta ruveta modamaan mieleisekseen, koska jos koko hommasta kehkeytyykin yksi iso susi, niin ainakaan et maksanut lystistä hirveitä summia ja yritit sentään antaa uuden elämän jonkun vanhalle kankaalle.


(Huomaa yllä olevasta kuvasta allekirjoittaneen hienot ja iloisen punaiset kesävarpaat, vaikka eivät kovin hyvin näy.)


Vaihe #2:Pese kangas, poista ylimääräiset ompeleet, silitä ja leikkaa.


Tässä tapauksessa modauksen kohteena on paita, jonka kangas on ihku, mutta kaula-aukko hieman liian antelias omaan makuuni ja vyötärö vieläpä oudoin rypytyksin ryyditetty. Ratkoin kumpparit pois ja leikkasin paidan kahtia kainaloiden alta.


Tadaa, melkein valmis tyynynpäällinen!

Vaihe #3:


Uhraa joku tylsistä vanhoista tyynyistäsi päällisen sisuksiin tai täytä tyyny vanulla, höyhenillä tjm. täyteaineella.Sitten onkin aika kaivaa esiin ompeluvehkeet. Jos omistat ompelukoneen, käytä sitä. Jos et, käytä silmäneulaa, lankaa ja yritä muistella mitä kässäntunneilla opetettiin suoraan kursimisesta.


Vaihe #4:


Ompele tyynynpäällisen toinen pääty umpeen.


Jos tarkoituksena on luoda koristetyyny, jota ei never ever enää avata tai päällistä pestä, ompele ihmeessä toinenkin pääty kiinni.Vaihe #5:

Viritä tyynylle sulkemismekanismi.

Jos tahdot pestä päällistä joskus tai vaihtaa sisuksen, leikkaa muutama kaistale ylijäämä kankaasta ja ompele avoimelle sivustalle aina kaksi vastakkain. Sitten vaan solmien tekee hän ja avot, valmis. Yritin etsiä taloudesta nappeja, mutta niitä ei löytynyt kuin yksi ja iso ja epäilen, että se kuuluu huopatakkiini.


Ja valmis. 

Nyt tuli kirjoitettua semmoinen rautalankamalli-ohje, että varmasti kaikki osaa tällä ohjeella ja sitten varmasti osaa monet paljon hienompiakin ja paremmin ja vaikka sun mitä. Mutta tämmönen tästä tuli ja ihan ite osasin.:) Hyvä mie!

Ihanaa ystävänpäivää ihanaiset!

*

Look, I did pillow cover out of an old shirt I bought from flea market. I love this pattern and colour and because the fabric was in great condition I decided to do a little modification... and all without sewing machine!:) Easy. Happy Valentine's Day, dear ones!

2 kommenttia:

 1. MotherGoose15.2.13

  Tulipa oikein kiva ja iloinen tyyny! Ja sinun ohjeet ja lähikuvat ovat hyviä! Täytyy varmaan ostaa sulle lahjaksi ompelukone kun niin paljon värkkäät kaikkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö tullutkin, oikein pirteä suorastaan!:D Joo ompelukone ois aika kiva, semmonen pieni ja näppärä!:)

   Poista

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...