2015-09-08

Uusi asunto, ei koti ihan vieläMuutosta Helsinkiin on vierähtänyt viikko ja lupasin ystäville päivittää uudesta asunnosta virtuaalisen kierroksen.

Tältä täällä nyt näyttää, toverit hyvät.

Muutto itsessään meni hienosti ja halvalla eikä mitään suurta rikkoutunut tai kadonnut. Pakkaus ja purkaminen on aina yhtä rasittavaa, mutta minkäs teet. Suurin osa tavaroista on jo löytänyt paikkansa, kaikki jätesäkilliset vaatteita ja lakanoita on purettu, tyhjät muuttolaatikot odottavat siirtoa varastoon.

Muuttolaatikot ovat myös oikein käteviä sisustuselementtejä, sillä ne toimittavat tällä hetkellä tv-tason virkaa. Vanhan tason myimme ennen muuttoa, koska arvasin sen olevan liian iso uuteen asuntoon. Uutta odotellessa... 


Kämppä on Hoasin perheasunto, edellistä kotia pienempi, mutta kaikki tavara tänne kummasti vaan mahtuu. Tupakeittiö on kätevä, kaapistot siistejä, jääkaappi-pakasti ja hella uusia ja muutenkin asuntoa on pidetty hyvin. Ainut minus on puuttuva astianpesukone, jonka kyllä aion hankkia tänne niin pian kuin mahdollista ja vaikka käytettynä. 

Uusi keittiönpöytä sopii tänne kuin nakutettu, muutama tuoli tai jakkara sen seuraksi vielä pitäisi hankkia. Kesällä saatu ruukkuchili on tuottanut yhden chilin, joka on alkanut vaihtaa väriä.
Eteinen. Makuuhuone on iso ja sinne mahtuvat hyvin loput huonekalut eli lipasto, kirjahylly ja sänky. Yhtään taulua en ole seinälle vielä saanut, joten huone näyttää tällä hetkellä aika kalsealta. Makkarista myös löytyy tavarakasoja, jotka vielä odottavat lopullista sijoituspaikkaansa. Ostoslistalla on ainakin hankkia Ikeasta sängyn alle liu'utettavia vuodevaatelaatikoita, jonne jemmata varatäkit, talvitakit sun muu roina.

Vessa on pieni ja pimeä koppi, joten siitä ei kuvia tällä kertaa.

Asunto on muuten oikein mainio, mutta ikävöin suuresti Tampereelle jääneitä koivuparketteja. Muovimatto ei kovin paljon jalan alla lämmitä tai muutenkaan ole esteettisesti kaikista miellyttävin vaihtoehto. Kämppä on myös melko viileä, sillä Hoas ei ole vielä kytkenyt lämmitystä päälle. Syksyn viimoja varten voi olla, että muutaman irtopatterin osto on paikallaan. 

Lopuksi eniten totuttelua on vaatinut sijainti ja asuminen kaukana keskustasta. On niin outoa ensin kävellä asemalle ja sitten hypätä lähijunaan, jotta pääsisi ravintoloiden ja nähtävyyksien äärelle. Aikaisemmin oli niin helppoa vain käppäillä pari korttelia ja päästä keskelle Tampereen kulttuurimaisemia. No, vähän kerrassaan niin tähänkin tottuu...

Mitäpä olette mieltä uudesta asunnosta?


*


New Hoas apartment in Helsinki.

1 kommentti:

  1. Ihanaa, että vaikka seinät ympärillä vaihtuu, niin kämppä näyttää kuitenkin aina ihan teiltä. <3 Mutta onpa se tosiaan pienen näköinen kun ehti tottua siihen että teidän Tampereen koti oli niin väljä!

    VastaaPoista

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...