2014-10-08

Lukuvinkki Sinulle
Muutama tovi taaksepäin työtoveri rojautti huoneen lattialle pahvilaatikollisen kirjoja ja ilmoitti, että saa ottaa! Ah, parhautta. Laatikosta löytyi fantasiaa, scifiä, lastenkirjoja, you name it. Kuin haaskalle kerääntyvät raadonsyöjät oli huone pian täynnä työläisiä ilmaisten kirjojen perässä (hieman kärjistäen). Minäkin sain osani eikä mikään ole yhtä kivaa, kun saada täytettä kirjahyllyyn ihan ilmaiseksi.

Saaliiksi lähti kirjoja neljä, joista on yksi nostettava yli muiden. 

Terry Pratchetin ja Neil Gaimanin yhteinen kirjaprojekti Hyviä enteitä; Noita Agnes Nutterin Hienot ja Oikeat Ennustukset (Jalava 1992) on erittäin hyvä kirja. Jopa niin hyvä, että sen suomennettu laitos on käynyt perin harvinaiseksi. Divareista ei opusta löydy ja kuuleman mukaan myös useamman kirjaston hyllyt kumisevat tyhjyyttään Hyviä enteitä. Nopea guuglailu kertoo, että suomennoksesta pyydetään noin 90-150 euroa (kertovat meille Huuto.net sekä Antikvariaatti.fi), oih ja voih.

Valitettavasti työkamun laatikosta ei suomenkielistä kirjaa löytynyt, mutta nyt omistan Agnesin hienot ennustukset enkuksi pokkariversiona. Jee! Pratchetin ja Gaimanin kulttiteos on mahtavan hauska ja synkeä maailmanlopun teksti, jossa yritetään estää raamatullinen maailmanloppu maapallolla. Siis oikeesti, hauskaa touhua, on enkeleitä ja demoneja ja erinäisiä sattumuksia. 
Tämä vois olla mun virallinen lukuvinkki jouluksi eli lahjaidea pukinkonttiin erityisesti pojille. Ja jos jostain löytyy suomenkielinen versio niin sen voisi sitten vakuumipakata ja asettaa holviin kasvamaan arvoa.

Muut mukaan lähteneet kirjat olivat; Mario Puzon Kummisetä, Frances Hodgson Burnettin Salainen puutarha ja A. A. Milnen Nalle Puh. Melko sekava kirjamaku, mutta ei se mitään.

Kirjat ovat kyllä ihania, mutta niitä kertyy huomaamatta sinne tänne. Jos kirjavuoret kotona ahdistavat, voi työpaikalle pystyttää kirjanvaihtohyllyn. Jokainen voi tuoda sinne omat ylimääräiset kirjansa ja ottaa mukaan uutta luettavaa maksutta. Itse olen päätynyt sellaiseen kompromissiin, että kirjahyllyssäni saa olla vain sellaisia kirjoja, jotka olen itse lukenut ja joista olen oikein kovasti nauttinut. Jos joku kirja ei nappaa, siitä on päästävä eroon pikimmiten.

Lopulta hyllyyn jää jäljelle vain best of the best.


*


Lovely free books.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...