2013-11-22

Winter voilà!
Eilen avasin ikkunaverhot ja ulkona satoi lunta. Se oli sellainen lapsuuden flashback-moment, kun yhtenä aamuna olikin maa valkoisena ja pääsi ulos tekemään lumienkeleitä, -ukkoja ja -lyhtyjä. 

Ensilunta pitää tietenkin heti käpeltää, testata sen kosteuspitoisuutta ja arvioida lumipallomaisia ominaisuuksia. Kahden henkilön testitiimimme totesi, että tamperelainen ensilumi oli oikein nuoskamaista ja siitä muovailtu lumipallo oli melkoisen tiivis, raskas ja kova. Jos sen olisi paiskannut päin toisen pläsiä ihan tosissaan, olisi saattanut saada aikaa rumaakin jälkeä, mutta sellainen hento, leikillinen heitto selkäpuolelle oli vielä täysin siedettävissä.

Romanttinen winter wonderland -fiilis jatkui suunnilleen Koskipuiston tienoolle. Keskustan vilkkaat kävelykadut olivat sitten niin loskassa, kurassa ja jäiden veden vallassa, että kaikki ihastuksen tunteet katosivat sen sileän tien. Varsinkin kun kengät luovuttivat leikin kesken ja loppupäivä piti kahlata kengät, sukat ja jalat litimärkinä. Kotona oli olo kuin uitetulla rotalla.

Tänään lumi oli jo sulanut pois. Ehkä uskaltaudumme kaupungille, jos kengät ovat jo kuivuneet. Uusia, hieman paremmin vettä pitävämpiä tossuja metsästämään siis.

*

Yesterday it was snowing a lot. All the streets were covered in snow and water and my shoes were all wet when I got back home. Ah loving/hating this winter wonderland.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...