2013-05-14

"Nyt on pakko saada suklaata ja PIAN."

Suklaa on pyhä asia. No on se. Enkä yhtään liioittele. Kyllä sen tietää jo Tohtori Orff ja Herra Dalcrozekin kappaleessaan Suklaata (kuuntele legendaarinen biisi Spotifyissa).

Toinen melkein yhtä pyhä asia on kahvi. Ja vieläpä hyvä kahvi. Ja kera kahvikerrrman!

Mitäs sitten saadaan, kun nämä kaksi pyhää yhdistetään? Kuka tietää? No tietenkin ihan äärettömät överithän siitä yleensä saadaan.:)

Viime lauantaina pääsin nauttimaan suklaaherkkuja ihan valvotuissa olosuhteissa herkkukauppa Mokkamaassa, jossa osaavasti opastettiin erilaisten suklaiden ihmeelliseen ja tällaisen herkkusuun suorastaan lumoavaan maailmaan. 


Maistelimme joukolla viittä eri suklaamakua, kaikki suomalaisten tuottajien käsintehtyjä suklaita. Oli maitosuklaata, tummaa suklaata, tummaa minttusuklaata, caramel-maitosuklaata ja omena-kaneli-valkosuklaata. Osa luomua, osa Reilua. Osa allergikoille sopivaa.

Jokaiselle maistajalle löytyi oma suosikki, minä tykkäsin kaikista!:D

Ilmeisesti suklaan "maistelu" ei ole ihan samanlaista pilkunviilausta mitä esimerkiksi viininmaistelu, jossa pitää tarkastella juoman väriä ja haistella hajuja, sitten lämmittää käsien välissä, että aromit lähtevät liikkeelle, heilutella, hörpätä, purskutella, kurlata ja lopuksi sylkäistä hyvä tuote pellolle. Sitten sanotaan viisaita sanoja, kuten: Muhkea. Lyhyt. Sekava. Sulkeutunut. Tamminen (Juhani?). Pyöreä. Ei pallo.

Opin, että suklaa on parasta nauttia miten itse parhaiten taitaa eli ääntä kohti vaan reippaasti makustellen. Eri kohdassa suuta suklaa kuulemma maistuu erilaiselta, joten mitä pitempään konvehdin, napin tai palasen onnistuu pitämään suussa nielaisematta, sitä enemmän aromeista saa irti. Tätä pitänee vielä harjoitella..

 

Kuvissa esiintyy kaupan belgialaisten konvehtien riemastuttava kavalkadi. Joskus kun toveri teki machaa ostimme näitä konvehteja palan painikkeeksi ja hyvin toimi. Ei ehkä kaikista perinteisin japanilainen yhdistelmä, mutta jos ei ole liian tarkka näissä asioissa niin..


Jos juo Master-espressoa niin tuleeko juojasta tämännäköinen? Jee!

Erityisesti lämmittämään jäi toteamus, että pala tummaa suklaata päivässä on oikea terveysteko - niin paljon terveyttä edistäviä ominaisuuksia kaakaossa on! Ai miten kivaa! Tietenkään maitosuklaa ja valkosuklaa varsinkaan ei sitten sisällä tarpeeksi kaakaomassaa, että nämä hyvinvointia edistävät ihmeaineet pääsisivät vaikuttamaan. Mutta jos ei ole saatavilla tummaa suklaata, niin käykö että syö vaikka sitä maitosuklaata vaan sit enemmän?:)

terkuin, suklaa4ever

*

I visited chocolate tasting in Mokkamaa! It was so delicious and fun.^^ I learned that actually dark chocolate is very healthy so you should eat one bite every day. Yey I want to do it..

4 kommenttia:

 1. Ihana tuo espressomies! :D

  VastaaPoista
 2. Hienot arvioinnit siulla! Oli kyllä hieno kokemus, ja maukaskin. Suklaatakin siis VOI syödä nautiskelemalla hotkimatta koko levyä kerralla. :D

  Kiitos maisteluseurasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOO siis ilmeisesti voi, mutta minä kyllä varmaan tarviisin aina sen jonkun vahtimaan siihen viereen, ettei menis överiksi koko homma.:D Että malttais keskittyä maistelemaan ja jopa tuottamaan jotain arvioita siitä suklaan mausta..

   Kiitos itsellenne!

   Poista

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...