2012-12-30

Helppo DIY kaluste make-over x3

Eilinen oli oikea näpertelypäivä, kun jonkin aikaa päässä pyörinyt kalusteidenuusimissuunnitelma sai tuulta alleen. Koska uuteen ei ole aina varaa, niin on oikein todella virkistävää ehostaa jo olemassa olevia kamoja. Se ois vähä niinku sais uusia kamoja.:) Lisäksi saa väkertää ihan itse ja luoda ja toteuttaa juttuja. Jes!

Menin siis paikalliseen jättikauppaan, ostin erinäisiä tarvikkeita ja hyökkäsin tarmolla vanhojen tavaroiden kimppuun.

Tämän DIY suunnitelman toteuttamiseen tarvitset:
- kalustemaalia, sen väristä mikä omaa silmää miellyttää
- suti
- hiekkapaperia
- vanhoja, ei kivanvärisiä kalusteita ja tavaroita
(+sanomalehtiä, maalarinteippiä, sakset)

VAIHE 1:
Suojaa työskentelyalue. Koskapa en vielä asu omakotitalossa, jossa olisi erikseen ateljee- ja verstashuone/siipi/rakennus, on tultava toimeen kerrostalokaksion neliöillä. Levitä maahan sanomalehtiä ja työskentele varoen. Ei esim. kannata roiskia menemään maalin kanssa miten sattuu, ellei erikseen hae hienoa taiteellista maalitiploefektiä olohuoneen mattoon, sohvaan, sohvapöytään ja/tai telkkariin (tästä kannattaa keskustella toisen puoliskon kanssa ennen toteuttamista).

VAIHE 2:
Hio epämieluisa alue. Kannattaa toteuttaa suojatun työskentelyalueen yllä.

VAIHE 3:
Ja eikun maalaten!


Omiksi projekteiksi tällä kertaa muodostuivat liitutaulun karmit, kouluaikoina puukässässä näperrelty laskuteline sekä isän nuorena poikana nikkaroima yöpöytä. Kaikki siis toimivia kalusteita, mutta väreiltään hieman tylsiä.


Liitutaulun karmit olivat tummanruskeat. Keittiön virkistykseksi maalasin ne valkoiseksi. On hyvä idea suojata maalarinteipillä ne alueet, joita EI aio maalata.Tässä hieno taidonnäyte siitä, miten ahdas olohuone taipuu maalaustarkoitukseen.


Tämä on siis omatekemä hahaa! Uusi ilme puunväriselle kapistukselle. Sisäpuoli jää au naturel.Tuote: Tikkurilan Helmi 0,3l valkoinen, puolihimmeä kalustemaali.
Harkinnassa oli hioa liitutaulun karmien valkoista hieman rustiikin fiiliksen saamiseksi, mutta taidan jättää tämän ihan koskemattomaksi, sillä se käy nyt hyvin yhteen keittiön tikapuiden tasaisen valkoisen pinnan kanssa. Hohoo, kuulostaa ihan pro-meiningiltä. 

Laskupaattia sitävastoin hioin.
Kolmanneksi maalasin isän pöydän. Joskus hamassa menneisyydessä tämä pöytä oli kelta-vihreä, jonka maalasin ekalla kerralla siniseksi ja valkoiseksi hienoilla valumis-efekteillä. Ajattelin häivyttää valumishommelit piiloon ja saada aikaan eräänlaisen liukuvärin valkoisesta siniseen.
Tämä kulma on murtunut, joka hieman vaikeuttaa laatikon avaamista.:) Mutta voimalla..


Ja valmis. Tästä tuli tämmöinen merimiehen vanha ja kärsinyt sivupöytä.Näiden lisäksi maalasin myös mustan hyllykön, josta ehkä tulee laatikko koruille muutaman työvaiheen jälkeen, sekä ruskean korkkitaulun. Ja olipa kivaa! Seuraavaksi voisin maalata jotain turkoosiksi!

Isännän kommentti oli seuraavana päivänä: "Mut kaikkee ei varmaan kannata kuitenkaan maalata valkoseksi ku sitten nää ei erotu enää nää taulun kehykset ja muut." Joo. En maalaa en. Kaikkea. Ihan.

Iloisia maalaushetkiä!

*

All my old, boring furniture experienced a make-over yesterday! I used sandpaper and white paint and then sandpaper again to get this lovely rustic look. It's cheap, easy and fun DIY trick! And once you start it's hard to stop.. At least my boyfriend is a bit worried that I'm going to paint everything white here. Don't worry, hun. Not completely everything.:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...