2014-01-24

C'est la talvimaisema


Täällä kaikki on peittynyt valkoiseen lumikuorrutukseen. Kaupungilla on mitä mystisin tunnelma, kun tehtaan piippujen savu ja koskesta nouseva höyry leijailevat rakennusten välissä, lumen ja auringonvalon kirkastamina. Lumi ja pakkanen siis lopulta saapuivat ja joka paikassa on niin kovin kaunista. Tämä yllättävä valoilmiö taivaalla eli aurinko on nostanut virkeystasoa ihan huomattavasti. Ulkona viihtyisi pitempiäkin aikoja, mutta koulureitin taivallus kaksi kertaa päivässä yleensä riittää ulkoilusta näillä kirpakoilla pakkasilla.

Eilen uhmasimme viimaa ja ajoimme Pyynikin näkötornille. Kyllä, söimme munkkia ja ah, miten hyvää se oli. Keskusteluissa syvennyimme vertailemaan pieniä jauhoisia vaniljaisia amerikkalaisdonitseja pehmeisiin kardemummalla maustettuihin munkkeihin ja tiedätte kyllä kumpi vei mielestämme voiton. Kardemumma on kyllä aivan mahtava mauste ja jos kilohinta huitelee reilun 60€ hujakoilla, niin pitäähän sitä makua ollakin.
Näkötornin laelta maisema yli harjun ja kaupungin oli ällistyttävä. Lunta ja vesihöyryä. Metsä näytti siltä, että puut olisivat jäätyneet kesken tuulen hieman oikealle kallelleen. Tästä tuli hieman sellainen Winter had arrived, Jon Snow -fiilis. Näkötornin ylin kerros on siitä jännä, että kaide saisi olla tällaiselle pelokkaalle mummolle hieman korkeampi. Maisemien ihasteluun yhdistyy siis melkoisia jännityksen väristyksiä, joita tehostaa tasannetta ja portaita aika ajoin kuorruttava jää.
Pienikin poikkeus arkirytmiin, vaikka vain kahvilassa käväisy ja näkötorniin kiipeäminen, saa viikon tuntumaan heti keveämmältä. Tulevaisuudessa lupaan keskittyä hieman eri näkökantilta arjen tarkasteluun. Vaikka kävelemällä hieman eri reittiä yliopistolle tai stressaamalla vähemmän koulutehtäviä. Ja vaikkapa käyttämällä sen huolehtimiseen käytetyn ajan suunnittelemalla yhteisiä kokkailuiltoja koulukamujen kanssa tai mietiskelemällä ensi kesän festarireissuja. Ja ainahan voi mennä metsään hieman valokuvaamaan.

Ja sitten hups vain on jo kohta helmikuu! Mahtavaa. Suomessa parasta on neljä vuodenaikaa, joita voi kaikki odottaa innolla.

*

We went to cafe&observation tower. So beautiful but quite cold.

2 kommenttia:

 1. Voi miten siellä on kaunista!

  Ja oivia ajatuksia kamu, nauti elämästä eläkä ressaa.<3

  (Jäi vaivaamaan tuo ranskankielinen sitaatti, että mistä se mahtanee olla lähtöisin. Jos oikein tulkkasin, siinä sanotaan jotain sen suuntaista, että 'sillä hetkellä kun hän sulkee oven, alkaa kaikkien menneiden hetkien nostalgia'. Niin shamperin kaunista. Ja jostain syystä tulee mieleen Amélie.)

  VastaaPoista
 2. Joo täällä on kyllä utopistinen sää meneillään. Epäilemme että tehtaiden puskema höyry jäätyy kaikkiin puihin tässä keskustan alueella niin että joka paikassa on valkoista.:)

  Jep pitää yrittää ottaa rauhallisesti tämä periodi vaikka hippasen välillä ahdistaa.

  Ai niinkö siinä lukee? Onpa kaunista, minä kyllä yritin Google transletoida sitä mutta ei siitä mitään selvää saanut. Oli vain jotain että "ovi" jotain, joten mietin että tässä lukee että sulje ovi perässäsi tjms asiaan kuuluvaa.:D

  VastaaPoista

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...