2013-10-23

Seinä, jossa on monta naulanpaikkaa

Ennen uuden kämpän ensitarkastusta ajattelin ahdistuneena, että entä jos se asunto on vastaremontoitu. Varmaan aika mielenkiintoinen pelkotila, jota useimmat eivät ymmärrä. 

Mutta ajatelkaa nyt tätä yhtälöä: paljon tauluja + vasta uusittu tuoreuttaan hohtava maalipinta. Sehän usein tarkoittaa, että seinälle ei saa yhtä ainoaa taulua, sillä vuokranantaja ei anna naulojen naulaamiseen lupaa. Joka on toki ymmärrettävää, sillä kuka nyt haluaisi aina olla kittaamassa joka vuokralaisen jälkeen ties minkälaisia monttuja kämpän seinästä.

Noh, onneksi tämän asunnon seinät ovat elämää nähneet. Tällä tarkoitan juuri sopivaa määrää ruuveja ja nauloja mielenkiintoisissa kohdissa seinää, joka muutoin on oikein siistissä kunnossa. Tässä katsaus keittiöön.

(vasemmalta DIY projekti I Reidar Särestöniemi "Kirsisääsket" I Laura Hämäläinen "Paha ajatus" I taiteilija tuntematon I Hanna Hotulainen "Muistiinpanoja") 


Epämääräisiä naulauksia ja ruuvirykelmiä ei meidän siis pidä väheksymän, vaan mielummin nähdä ne alkusysäyksenä mitä mielenkiintoisimmille sommitelmille. Aikaisempien asukkaiden remontointeja voi näin ottaa osaksi omaa sisustusta, kunhan löytää sen itselle sopivan tavan peittää tai ottaa hyötykäyttöön erikoisuuksia.

Toinen kivuus tässä paikassa ovat eteisen ja makuuhuoneen taululistat, jotka on ruuvattu katonrajaan ja johon voi taidegalleriahengessä ripustaa esimerkiksi rautalangalla tai siimalla tauluja haluaamiinsa korkeuksiin ja niin monta kuin ikinä haluaa. Kyllä pienen ihmisen sielu lepää, kun saa vaihdella taulujen paikkaa ihan milloin vain.

p.s. Kuvan numero yksi valkoinen matto näyttää kamalan likaiselta siksi, että se oikeesti on kamalan likainen. En ehtinyt sitten mattopyykille tänä kesänä, vaikka siitä keväällä niin haaveilin.

*

Kitchen wall : plan an interesting art arrangement to make the space interesting and hide the not so cool or practical holes in the wall.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä se sanoo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...